ריימונד מדווחת כיצד נטייתה לפתח דלקות בדרכי השתן נעלמה בעזרת ההומאופתיה
במשך יותר מ- 14 שנים סבלתי מדלקות איומות וכמעט ללא הפוגה של שלפוחית השתן. ביקרתי אצל מיטב הרופאים וניסיתי את כל הבדיקות והטיפולים שיש לרפואה המערבית להציע, אך הדלקות תמיד חזרו ואף פיתחו עמידות לתרופות. נטלתי כל הזמן אנטיביוטיקה למניעה ואיכות חיי נפגעה קשות. ימים רבים הייתי מושבתת עקב כאבים וצריבות, מנועה מקיום יחסי מין ומדוכאת עקב חוסר הפיתרון לבעיה שלי. רופאים אמרו לי ללמוד לחיות עם זה ושאין מה לעשות. בסוף בסוף הגעתי ליקיר...
לסיפור המלא ->
מיטל מספרת על הטיפול ההומאופתי שפטר אותה מהדלקות בדרכי השתן מהן סבלה
לפני כשנתיים הגעתי ליקיר עם בעיה של דלקות בדרכי השתן מהן סבלתי במשך זמן רב, זאת כמובן לאחר ניסיון כושל שוב ושוב בטיפולים מערביים.
לסיפור המלא ->
מהי דלקת שלפוחית השתן?
דלקת שלפוחית השתן נגרמת לרוב עקב זיהום חיידקי ונפוצה בעיקר בקרב נשים בגיל הפריון (אחת מכל שלוש נשים תסבול מתופעה זו לפחות פעם אחת בחייה). הגורם המרכזי להיווצרות הזיהום הוא נדידת חיידקים מפי הטבעת אל הנרתיק ומשם דרך השופכה אל תוך שלפוחית השתן. גורם נוסף הוא פציעה של השופכה במהלך קיום יחסי מין. אצל גברים התופעה מתרחשת בגיל מבוגר יותר, עקב עצירת שתן כרונית הנגרמת מהגדלה שפירה של הערמונית.
דלקת שלפוחית השתן מלווה בדרך כלל ברצון דחוף ותכוף להטיל שתן, בתחושה צורבת או כואבת בעת ההשתנה, בגוון שתן עכור (אצל 30% מהחולים ניתן להבחין בדם בשתן) ואף בריח חריף.
הטיפול הקונבנציונאלי
הטיפול הקונבנציונאלי עבור דלקות בדרכי השתן הוא נטילת אנטיביוטיקה. למי שלוקה בדלקת בשלפוחית השתן יותר מפעמיים בשנה, ניתנת התרופה האנטיביוטית למשך פרק זמן ארוך במינונים נמוכים, כאמצעי מניעה.
טיפול אנטיביוטי תכוף עלול לגרום לחיידקים שבהם הוא נועד לפגוע לפתח עמידות כלפיו. כמו כן, הוא פוגע גם במיקרואורגניזמים (יצורים מיקרוסקופיים) בלתי מזיקים ובכך מפר את מאזן הכוחות בגוף וחושף אותו לזיהומים. טיפול אנטיביוטי ארוך טווח פוגע במערכת החיסונית ומחליש את עמידותו של הגוף בפני מחלות.
הטיפול ההומאופתי
דלקת בדרכי השתן היא תופעה שנוטה לחזור על עצמה שוב ושוב אצל נשים המועדות לכך. הטיפול ההומאופתי מסייע לנשים אלו להתגבר על רגישותן במערכת זו ולהשתחרר מהבעיה הטורדנית.
במהלך המפגש יברר ההומאופת מתי הופיעה הדלקת לראשונה, באיזו תדירות היא נשנית והאם קיים טריגר כלשהוא שגורם להתפרצותה (לדוגמא: מתח עם בן הזוג, וסת, לידה וכו'). כמו כן הוא יבדוק ביסודיות מה הם מאפייני הדלקת (סוג הכאב, מיקומו ועוצמתו בשלבים השונים של מתן השתן, גוון וריח השתן, נוכחות של דם בשתן, עוצמת הזרם), מה מיטיב או מחמיר (קור או חום, יום או לילה, בשכיבה או בעמידה וכו') והאם יש תלונות נלוות (חולשה, כאב ראש, חום וכו'). בנוסף לכל זאת, ההומאופת יתשאל את המטופלת באופן מקיף לגביי עולמה הרגשי, תכונות האופי המיוחדות לה, הרגליה, אירועים משמעותיים בחייה ועוד. בתום התשאול ולאחר שתגובש תמונה שלמה של מצבה הפיזי, המנטאלי והנפשי תותאם למטופלת רמדי (הכנה) הומאופתית אשר תפטור אותה מהנטייה לפתח דלקות אלו ותקדם אותה במישורים נוספים של חייה.
יתרונות הטיפול ההומאופתי
הטיפול ההומאופתי עדין, טבעי ונטול תופעות לוואי
הטיפול ההומאופתי מאפשר הימנעות משימוש באנטיביוטיקה
הטיפול ההומאופתי מונע את הישנותן של דלקות אלו לאורך זמן
הטיפול ההומאופתי יוצר הטבה מערכתית אשר תורגש גם בתחומי חיים נוספים