שירי מספרת על הטיפול ההומאופתי המוצלח בהפרעת החרדה ממנה סבלה.
לפני כחמש שנים החלו אצלי בעיות חרדה ומתח שהעיקו עליי באופן אובססיבי, 24 שעות ביממה. התחלתי טיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי והמצב אכן השתפר אך לא חזר לקדמותו ולא הייתי האדם הרגוע והשקט כבעבר, עדיין סבלתי מהתקפי חרדה תכופים ומצב רוח ירוד בכלליות. התחלתי לחפש מזור נוסף וניסיתי שלל אופציות אלטרנטיביות כגון טיפול בהיפנוזה, דמיון מודרך ומדיטציה, תזונה הוליסטית ולבסוף פניתי אל ההומאופתיה.
לסיפור המלא ->
מעיין מדווחת על השיפור הניכר שחל בחייה בעקבות הטיפול ההומאופתי
אני חשה צורך אמיתי לשתף אתכם בסיפורי האישי ואשמח אם זה יעזור אפילו לאדם אחד. חוויתי ילדות מאד קשה שהשפיעה על כל מהלך חיי. במהלך ההריון עם ביתי התחלתי לסבול מחרדות, חוסר בטחון ודימוי עצמי נמוך. הרגשתי דחויה וחסרת שלווה. מצב זה נמשך מאז ועד לאחרונה, במשך שנים. כמובן שזה השפיע על הזוגיות שלי ומנע ממני להיות אני (למעשה לא כל כך ידעתי מי אני) ולהתקדם בחיי האישיים. ניסיתי הרבה דברים כמו: פסכולוג, צמחי בך, שיטת מוח אחד וכו'. השיטות הללו עזרו, במקרה הטוב, באופן חלקי וזמני. לשמחתי ולמזלי הרב הגעתי ליקיר לפני עשרה חודשים.
לסיפור המלא ->
מהי חרדה?
פחד וחרדה הן תגובות חירום טבעיות שנועדו להתריע בפני סכנה. ההבדל ביניהם הוא שפחד היא תגובה פרופורציונאלית לרוב שמופיעה אל מול איום ממשי שניתן להגדירו ואילו חרדה היא תגובה לא פרופורציונאלית שנוצרת עקב ציפייה להתממשותו של איום לא רציונאלי או מופשט. נהוג לחשוב, כי שורשיה של החרדה נעוצים באיום פנימי בלתי מודע. כאשר החרדה מופיעה לעיתים קרובות ובהיעדר גורם מאיים של ממש, היא עשויה להביא לפגיעה משמעותית באיכות החיים. החרדה עשויה להתאפיין בתחושת בהלה, עצבנות ודאגה יתרה, כמו גם, בהזעת יתר, דפיקות לב, קוצר נשימה, רעד, שלשול וכאב ראש. כמו כן, עלולה להופיע פגיעה זמנית בתהליכי החשיבה והתפיסה.
הטיפול הקונבנציונאלי
טיפול התנהגותי קוגניטיבי- נובע מהגישה כי אין הכרח לזהות ולהבין את גורמי החרדה, על מנת לטפל בה. זהו טיפול קצר מועד שמתמקד בסימפטומי החרדה. ההנחה היא שבאמצעות לימוד של טכניקות שונות להרגעה והגברת השליטה העצמית, ניתן להביא לירידה בהסתברות להתרחשות ההתקף. במקביל ללימוד זה, מתבצעת חשיפה הדרגתית של המטופל לגורמים או המצבים המאיימים.
טיפול תרופתי- מתעלם לחלוטין מכל הקשר נפשי להיווצרות החרדה. מתמקד אך ורק בשינוי המאזן הכימי בגופו של המטופל. כולל שימוש בתרופות נוגדות דיכאון (למשל ממשפחת ה- SSRI), אשר עשויות לגרום לטווח רחב של תופעות לוואי ובבנזודיאזפינים (תרופות הרגעה ממשפחת הסמים), אשר בשימוש לטווח ארוך גורמים לסבילות, תלות והתמכרות לתרופה.
טיפול פסיכותרפי- נובע מהגישה כי חרדה הינה תוצר של בעיה פסיכולוגית עמוקה יותר. מטרת הטיפול היא לגרום למטופל לפתח מודעות רבה יותר לחלקיו הפנימיים ולקונפליקטים הבלתי פתורים שבו. גישה זו, אשר מצריכה פגישות תכופות לטווח ארוך של חודשים לפחות, לא תמיד מספיקה או מתאימה להסרת הסימפטומים המטרידים שעולים מהפרעת החרדה.
הטיפול ההומאופתי
על פי הגישה ההומאופתית, חרדה נובעת מחוסר איזון במישור הנפשי. כיוון שהרמדי (ההכנה) ההומאופתית מותאמת באופן אינדיבידואלי לכל מטופל, עורך ההומאופת תשאול מקיף, שמטרתו לעמוד על האופן הייחודי שבו היא מתבטאת בכול מקרה ולהתחקות אחר מקורותיה הנפשיים, שלרוב אינם מודעים. למעשה, סביר להניח, כי לשני אנשים אשר סובלים לכאורה מאותה החרדה, יותאמו רמדי'ס שונות. מרגע נטילת הרמדי, יחל תהליך הדרגתי, שבמהלכו תדירות ההתקפים תפחת ועוצמתם תחלש, עד לכדי ריפוי מלא.
יתרונות הטיפול ההומאופתי
הטיפול ההומאופתי אינו מסתפק בהקלה על תסמיני החרדה אלא מכוון לריפויה מהשורש
הטיפול ההומאופתי מאפשר להפחית בהדרגה (ובפיקוח רופא) את מינון נטילת התרופות הכימיות
בניגוד לתרופות מסוימות, אין חשש לפתח סבילות, תלות או התמכרות, בעקבות הטיפול ההומאופתי
האפקט המיטיב של הרמדי (ההכנה) ההומאופתית אינו מוגבל רק להפרעת החרדה אלא מורגש גם בתחומי חיים נוספים