שי מדווח על הטיפול ההומאופתי בסינוסיטיס הכרוני ממנו סבל
במשך שנים רבות אני מוגדר כסובל מבעיית סינוסים כרונית וחריפה במיוחד. עברתי כמספר ניתוחים באף ובסינוסים וללא שום תועלת משמעותית. ניסיתי כמעט כל מה שיש לרפואה להציע בתחום (כדורים מייבשים ואנטיביוטיקות ומה לא) אך למעט מקרים בודדים של הקלה זמנית, הרבה תועלת לא יצאה לי.
בלילות הראשונים לאחר תחילת הטיפול ההומאופתי קיבלתי דיווח על שינה שקטה (למזל סובביי) ובימים הרגשתי מסוגל לנשום דרך האף. הנזלת הכרונית וכאבי הסינוסים נעלמו ואני הייתי בעננים.
לסיפור המלא ->
מה זה סינוסיטיס?
הסינוסים הם חללים בעצמות הגולגולת שתפקידם קשור ביצירת תהודה לקול ובהפחתת משקל הגולגולת. כיסי אויר אלה מרופדים בשכבה של תאי אפיתל אשר מפרישים ריר שמסייע בהגנה מפני מחוללי זיהומים. במצב בריא הריר שנוצר בסינוסים מתנקז אל חלל האף ומשם אל הלוע. דלקת סינוסים אקוטית מתחילה לרוב בעקבות זיהום ויראלי (כגון הצטננות טיפוסית) באזור דרכי הנשימה העליונות. מצב זה גורם לנפיחות והתעבות של הקרום הרירי בסביבות האף אשר חוסם את פתחי הניקוז של הסינוסים. ההפרשות שמצטברות עקב כך בחללי הסינוסים מהוות כר גידול נוח לחיידקים אשר גורמים לזיהומן ולהתמגלותן. דלקת סינוסים כרונית דומה במאפייניה לזו האקוטית ומוגדרת בעיקר על סמך התדירות הגבוהה שבה היא מופיעה. אלרגיה (למשל לזיהום אוויר או לריכוז גבוה של אבקנים) גורמת לנפיחות טבעית של הרירית ולהפרעה למנגנוני ההגנה הנורמאליים ולכן עלולה ליצור נטייה לדלקות חוזרות.
תסמיני הדלקת כוללים נזלת רירית מוגלתית, אף סתום, שיעול עם ליחה, קוצר נשימה וכאב ראש אשר מיקומו ומאפייניו תלויים באזור בו נמצא הסינוס החולה. במידה והזיהום התפשט מעבר לסינוסים, ייתכנו גם חום וצמרמורות.
הטיפול הקונבנציונאלי
במקרה של דלקת נגיפית קלה וללא סיבוכים, מוצע טיפול תומך שכולל נוגדי גודש וכאב (אינהלציה, טיפות אף, משככים וכו'). טיפול זה אינו מתיימר לספק דבר מעבר להקלה זמנית ומוגבלת. כאשר מדובר בסינוסיטיס כרוני על בסיס אלרגי אפשר לבחון את יעילותם של חומרים אנטי היסטמיניים. טיפול זה ניתן על בסיס של "ניסוי וטעייה" ואינו מומלץ בשימוש רוטיני. במידה ונוצר זיהום חיידקי נהוג לספק לחולה אנטיביוטיקה למשך שבועיים- שלושה ואף יותר (ככל שהמקרה כרוני יותר כך משך הנטילה יהיה ארוך יותר). כפי שכבר ידוע, טיפול אנטיביוטי תכוף גורם לחיידקים שכנגדם הוא פועל לפתח עמידות כלפיו. כמו כן, הוא עלול להפר את מאזן הכוחות בגוף ולחשוף אותו לזיהומים עקב השפעתו השלילית על חיידקים "ידידותיים" שחיים, בין היתר, בפה ובמעיים. במקרים בהם הטיפול האנטיביוטי מתגלה כבלתי יעיל ניתן לבצע פעולה ניתוחית בה מרחיבים את פתחי הסינוסים בכדי לשפר את יכולת הניקוז. מקרים מסויימים יטופלו באמצעות תרסיס של קורטיזון (סטרואידים) לאף בכדי להקל על הגודש. ה"מוניטין" שיצא לסטרואידים כתרופות בעלות תופעות לוואי חריפות מצדיק כל מאמץ לחסוך בשימוש בהן.
הטיפול ההומאופתי
דלקת בסינוסים היא תופעה שנוטה להישנות לעתים תכופות אצל מי שמועד לכך. שלא כמו בשיטות טיפול אחרות, ההומאופתיה הקלאסית אינה מסתפקת בהקלה זמנית וחלקית של התלונה אלא מכוונת לריפויה במובן העמוק והיסודי ביותר. למעשה, ניתן לומר, כי ייעודה של הרמדי (ההכנה) ההומאופתית אינו רק להתמודד עם התקף הסינוסיטיס אלא לפטור את המטופל מנטייתו לפתח תלונה זו בעתיד. לשם כך, יש להתאים למטופל את הרמדי המדויקת והאולטימטיבית ביותר עבורו. הדרך להשיג מטרה זו מתחילה בפגישת האבחון שכוללת תשאול מקיף לגביי כל האפיונים של התלונה כפי שבאה לידי ביטוי אצל המטופל. בין היתר, יובהר הרקע ממנו התפתחה הדלקת (נטייה להצטננויות חוזרות, רגישות אלרגית, הפרעות אנטומיות במערכת הנשימה וכו'), ייסקרו כל תסמיניה (נזלת מוגלתית, קושי בנשימה אפית, תחושות כובד וכאב בראש וכו') ויצוינו כל אותם דברים שגורמים להחמרה או להטבה במצבו של המטופל (ביום או בלילה, בחשיפה לקור או לחום, בישיבה או בתנועה וכו'). מעבר לכל זאת, האבחון יכלול גם חקר מקיף של מצבו הנפשי והמנטאלי של המטופל. לשם כך, הוא יתבקש לנדב מידע לגביי עולמו הפנימי, תכונות אופיו, רגישויותיו השונות, נטיותיו הייחודיות וכו'. בסופו של דבר ועל סמך כל המידע שהצטבר, תיבחר עבור המטופל רמדי אחת שמתאימה באופן הטוטאלי ביותר למצבו.
יתרונות הטיפול ההומאופתי
הרמדי (ההכנה) ההומאופתית טבעית לחלוטין ולכן אינה גורמת לתופעות לוואי כימיות
הטיפול ההומאופתי מוביל לשיפור מהותי בתכיפותם ובעוצמתם של התקפי הדלקת, עד לכדי ריפויים המלא
הטיפול ההומאופתי מאפשר להימנע מהשימוש החוזר באנטיביוטיקה שנהוג כל כך בהקשר לתלונה זו
הרמדי (ההכנה) ההומאופתית מותאמת למטופל על בסיס הוליסטי (בהסתמך על מצבו הפיזי, הנפשי והמנטלי) ולכן יש לה את הפוטנציאל להיטיב עימו בכל תחומי החיים. להעלות את רמת חיוניותו, להשפיע לטובה על שנתו, לשפר את מצב רוחו ועוד...